Kulağakaçan

Bu böcekler yapı olarak diğer böceklerden farklı bir yapıya sahip canlılardır. Genel özelikleri bakımından bedeninin alt kısmında 6 ayağı bulunur. Başının üst kısmında toplamda 4 adet antenleri bulunur ve 2 tanesi büyük, 2 tanesi ise küçük yapıdadır. Karın kısmı çok geniştir ve bedeninin arka tarafında bir adet kıskacı bulunur. Bu kıskaçlar çok pasif olup, genellikle ufak böcek ve haşere türlerini dahi yerler. Kulağakaçan haşeresinin üzerinde çok ufak kanatları bulunur.

Renk olarak genellikle kızıl, kahverengi, siyah veya sarımsı bir renkte olurlar. Fakat diğer renklerde olanlarda vardır. Beslenmesine bağlı olarak farklı boylarda olabilirler. Bazı türleri 3-5 mm kadar olurlarken, bazı türleri de 1-2 cm kadardır. Kulağakaçan böcekleri, beslenmesinde hem otçul, hem de etçildirler. Bitkilerin taze aksanlarını kemirip yedikleri gibi, taze meyve ve sebzelerin de suyundan beslenirler. Ayrıca, hem yakaladıkları ufak böcek türlerini, hem de ölü hayvan etlerini yerler. Çok çabuk ürerler ve çok sayıda çoğalırlar. Bu böcekler ile mutlaka mücadele edilmesi gerekir.

Kulağakaçan böcekleri, yaşam alanlarımıza farklı şekillerde gelirler. Bunlar, ya pazardan alınan meyve ve sebzelerle, ya da evlerin önündeki yeşilliklerden ve meyve ağaçlarından gelirler. Evlere geldiğinde insanlar için tehlikeli oluşturabilirler. İnsanlar uyurken, ağızlarına, burnuna ve kulağına kaçabilirler. Bu esnada kulak zarlarına zarar verebilirler ve soluk borusunu tıkayabilirler. Yani insanlar için çok tehlikeli olurlar.

Uygulamada kullanılan ilaçlar genellikle sıvı ilaçlar olup, püskürtme ve sisleme yöntemi ile uygulanır. Kulağakaçan böcekleri için kesinlikle jel ve benzeri ilaçlar kullanılmaz.

Powered by Watch Dragon ball super